Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 450 g pırasa (sadece beyaz kısmı), küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- 30 g zeytinyağı
- 30 g tereyağı
- 250 g patates, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 700 g su
- 1 tutam toz beyaz biber
- 1 tutam toz muskat (isteğe bağlı)
- 100 g süt
-
taze frenk soğanı, ince doğranmış
veya maydanoz yaprağı, ince doğranmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 613 kJ / 146 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Yağ
- 10 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Maydanozlu Kereviz Çorbası
45min
Otlu İrmik Köfteli Pancar Çorbası
1 Std. 10 Min
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
55min
Safranlı Yoğurt ve Narlı Fırında Patlıcan
1 Std. 10 Min
Ispanaklı Patates Çorbası, Sütlü Yumurta Karoları ile
45min
Sütlü Ispanak Çorbası
45min
Kremalı Kabak Çorbası
25min
Yeşil Fasulye, Bal Kabağı ve Pırasa Püresi
45min
Bal Kabağı Çorbası
35min
Taneli Sebze Çorbası
50 Min
Plaska
1 Std. 15 Min
Peynirli Karnabahar Çorbası
40min