Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Portakallı Krema
- 100 g şeker
- 4 - 6 parça portakal kabuğu, şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları
- 50 g portakal suyu
- 35 - 40 g limon suyu
- 60 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 2 yumurta
- 2 yumurta sarısı
Hamur
- 45 g su
- 85 g süt
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tk vanilya aroması (isteğe bağlı)
- 5 g taze maya, ufalanmış
- 25 g şeker
- 180 g ekmek unu
- 150 g kek-pasta unu
- 45 g tereyağı, oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
Tereyağı-Tarçın Dolgusu
- 85 g tereyağı, oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- 50 g esmer şeker
- 5 g toz tarçın
Birleştirme ve Pişirme
- 1 tk tereyağı
- sıcak su, mayalama sırasında fırına koymak için
Çırpılmış Yumurta Akı-Şeker Karışımı
- 2 yumurtanın akı
- 50 g su
- 200 g şeker
- 1 - 2 yk pudra şekeri, serpmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2521 kJ / 603 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Karbonhidrat
- 103.2 g
- Yağ
- 16.9 g
- Doymuş Yağ
- 8.7 g
- Lif
- 1.5 g
- Sodyum
- 103.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Muzlu Vişneli Dondurma
10min
Cheesecake (Pişmeyen)
5 Std. 30 Min
Şeftalili Kek
1h
Hindistan Cevizli Toplar
25 Min
Elmalı Bar
1 Std. 20 Min
Yeşil Elmalı ve Böğürtlenli İngiliz Usulü Puding
1 Std. 15 Min
Asya Usulü Tavuk Çorbası
45 Min
Muzlu Yulaflı Kek
1h
Tereyağlı Krema
10min
Çilek ve Bisküvili Puding
5h 15min
Milföy Pastası
5h
Tatlı Tart Hamuru
1h 50 min