Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 900 g su, oda sıcaklığında
- 20 g un
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 50 g Osmancık pirinci, 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 1 ½ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- 125 g havuç, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 250 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 60 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (isteğe bağlı)
- 2 yumurta sarısı, yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz
- 3 yk limon suyu, bk. Öneriler
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1984 kJ / 474.2 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Karbonhidrat
- 30.6 g
- Yağ
- 27.1 g
- Doymuş Yağ
- 10.2 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 994.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Cevizli Pratik Ekmek
45 Min
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1h 55min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 godz. 50 min
Karabuğdaylı Ekmek
2hod. 30min
Hünkar Beğendi
1 godz. 5 min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Turna Yemişli ve Pikan Cevizli Brüksel Lahanası
35 min
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1 godz. 10 min
Badem ve Yaban Mersinli Muffinler
50min
Haşhaşlı Ponçik
1 godz. 30 min
Havuç ve Portakallı Kek
1 godz. 40 min