Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Karbonhidrat
- 197.3 g
- Yağ
- 20.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.2 g
- Lif
- 68.3 g
- Sodyum
- 579.2 mg
Alternatif tarifler
Sucuklu Kuru Fasulye
10h
Tarhana (taze sebzeli)
35min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35 min
Havuçlu Brokolili Salata
5 min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45min
Çikolata Soslu Havuçlu Kek
50 min
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40 min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 min
Sotelenmiş Mantar
20 min
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25 min
Kuru Fasulye
10h
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15 Min