Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
60
g kabuksuz, kavrulmuş, tuzsuz yer fıstığı
veya 60 g kabuksuz, kavrulmuş, tuzlu yer fıstığı - 300 g basmati pirinci, yıkanmış, süzdürülmüş
- 3 tk tuz, ekstra 1 tutam tuz
- 1400 g su
- 70 g riviera zeytinyağı
- 200 g kapya biber, küp küp kesilmiş (3 cm)
- 300 g kabak, küp küp kesilmiş ( 2 - 2,5 cm)
- 10 g taze zencefil, küçük parçalara bölünmüş
- 6 diş sarımsak
- 130 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 tk toz zerdeçal
- 2 tk toz kişniş
- 2 tk toz kimyon
- 1 tk toz tatlı kırmızı biber
- 1 tk toz acı kırmızı biber
- ¼ tk toz karabiber
- 1200 g derisiz, kemiksiz, tavuk kalçası, parçalara bölünmüş (yakl. 4-5 cm)
-
15
g ev yapımı tavuk bulyon ezmesi
veya 1 tavuk bulyon küpü - 75 g ketçap
- 90 g şekersiz fıstık ezmesi (bk.öneri)
- 2 tk şeker
-
kişniş yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
veya maydanoz yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için - 1 - 2 misket limonu, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2951.6 kJ / 705 kcal
- Protein
- 59.2 g
- Karbonhidrat
- 55.1 g
- Yağ
- 26.4 g
- Lif
- 6.4 g
Alternatif tarifler
Körili Tavuklu Wrap
50 min
Coleslaw Thermomix® Kesme Aparatı ile
10 Min
Pancar Carpaccio
Keine Bewertungen
Ananas Carpaccio ve Pembe Sorbe
Keine Bewertungen
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1 godz.
Miso Çorbası, Sakeli Deniz Ürünleri ve Pilav
1 godz. 10 min
Mango ve Acı Biberli İçecek
10 Min
Turplu krem peynir
10 Min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1 godz.
Kremalı sebzeli tavuk
50 min
Haşlanmış Pirinç
25min