Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 50 g süzme yoğurt
- 25 g limon suyu
- 1 ¾ tk tuz
- 125 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g tereyağı, küp küp kesilmiş
- 30 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneriler)
- 1 kuru defne yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 500 g su
- 600 g kereviz kökü, küp küp kesilmiş (2 cm), kararmamaları için limonlu suda bekletilmiş
- 3 - 4 adet kereviz yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2333.2 kJ / 558.2 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Karbonhidrat
- 7.8 g
- Yağ
- 44.4 g
- Lif
- 7 g
Alternatif tarifler
Tarhana (taze sebzeli)
35min
Orman Kebabı
1h
Ispanaklı Nohut Çorbası
40 min
Dereotlu Süzme Yoğurt Soslu Salatalık Dilimleri
10 min
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Değerlendirme yok
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1h 15 min
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon ve Sebzeler, Limonlu Krema Sos
1h
Buharda Tahıllı Ekmek
2 Std.
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2h 5min
Buharda Minik Ekmekler
2h 10 min
Zeytinyağlı Enginar
1h
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2 Std. 30 Min