Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 50 g domates salçası
- 60 g tereyağı
- 20 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneri)
- 200 g konserve doğranmış domates
- 500 g su
- ¼ tk toz karabiber
- ¾ tk tuz
- 300 g havuç, küp küp kesilmiş (1,5 cm)
- 250 g dondurulmuş bezelye
- 600 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- taze kekik, süslemek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2053.2 kJ / 491.2 kcal
- Protein
- 24.7 g
- Karbonhidrat
- 28.8 g
- Yağ
- 30.9 g
- Lif
- 6.6 g
Alternatif tarifler
Sebzeli Tavuk
45min
Etli Türlü
1 Std. 20 Min
Karnıyarık
1sa
İzmir Köfte
1hod. 5min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35min
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1 Std. 20 Min
Etli Taze Fasulye
1h 10 min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30min
Ekşili Köfte
1h 15min