Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Basmati Pilavı
1h
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1h 10min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1h 30min
Tavuklu Pilav
1h 10min
Naneli Creme Anglaise ve Çilek Köpüğü
25min
Kuru Fasulye
10sa
Haşlanmış Pirinç
25min