Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 40 g zeytinyağı
- 30 g biber salçası
- 400 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 3 - 5 diş sarımsak
- 450 g su, oda sıcaklığında
- 1 tk kekik, taze
-
150
g taze fasulye, kılçığı ayıklanmış ve parçalara bölünmüş (5 cm)
veya 150 g dondurulmuş taze fasulye, çözdürülmüş, kılçığı ayıklanmış, parçalara bölünmüş (5 cm) - 80 g kırmızı biber, küçük parçalara bölünmüş (4 cm)
- 150 g patlıcan, küp şeklinde doğranmış (3 cm)
- 130 g kabak, küp şeklinde doğranmış (2-2.5 cm)
- 250 g patates, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
- ¼ tk pul biber
- ¼ tk karabiber
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1489.4 kJ / 355.9 kcal
- Protein
- 22.3 g
- Karbonhidrat
- 11.6 g
- Yağ
- 23.2 g
- Lif
- 4 g
Alternatif tarifler
Sebzeli Tavuk
45 min
Sebzeli Pankek
45 min
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tavuk Şiş ve Ilık Sebze Salatası
2h
Orman Kebabı
1h
Zeytinyağlı Pırasa
30 min
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1h 5 min
Çin Usulü Dana Eti
1h 20min
Sebzeli Kuzu Yahni
55 min
Zerdeçal, Limon ve Zencefil Çayı
20min
Etli Bamya
1h 10min
Musakka
1h 10min
Patates Salatası
1h