Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 - 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 45 g biber salçası
- 400 g su
- 500 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 2 dal taze biberiye, sadece yaprakları
- 1 - 2 dal taze kekik, sadece yaprakları
- ¾ tk toz kimyon
- ½ tk karabiber
- 250 g havuç, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 250 g kereviz sapı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 2.5 cm)
- 250 g kapya biber, ince şeritler halinde kesilmiş ( yakl. 5 cm x 1.5 cm)
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1713.5 kJ / 409.4 kcal
- Protein
- 25.4 g
- Karbonhidrat
- 10.1 g
- Yağ
- 28.1 g
- Lif
- 5.6 g
Alternatif tarifler
Sebzeli Tavuk
45min
Etli Türlü
1 Std. 20 Min
Orman Kebabı
1 Std.
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1 Std. 25 Min
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10min
Çin Usulü Dana Eti
1 Std. 20 Min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1 Std.
Sebzeli Nohut Yahnisi
45min
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45min
Kurutulmuş Domates Pesto Dolgulu Tavuk Göğsü
50min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1 godz. 30 min
Tavuk ve Körili Mercimek
35min