Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 280 g su
- 1 tk şeker
-
15
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk instant kuru hamur mayası (8 g) - 500 g un, tezgaha ve üzerine serpmek için ekstra un
- 60 g zeytinyağı, kaseyi ve hamuru yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 1 tk tuz
-
1 - 2
yk susam (isteğe bağlı)
veya 1 - 2 yk haşhaş tohumu (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 30 adet
- Kalori
- 11818.7 kJ / 2824.7 kcal
- Protein
- 64 g
- Karbonhidrat
- 440.8 g
- Yağ
- 85.8 g
- Doymuş Yağ
- 12.3 g
- Lif
- 18.9 g
- Sodyum
- 2364.3 mg
Alternatif tarifler
Basmati Pilavı
1 Std.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Karabuğdaylı Ekmek
2 Std. 30 Min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 Std. 50 Min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Sütlü Yuvarlak Sandviç Ekmeği
2 Std.
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1 Std. 10 Min
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 Min